КАК ДА КОМПОСТИРАМЕ КУЧЕШКИ ИЗПРАЖНЕНИЯ

08.10.2022 16:35:07

КАК ДА КОМПОСТИРАМЕ КУЧЕШКИ ИЗПРАЖНЕНИЯ

Компостирането на кучешките изпражнения не е толкова лесно, колкото компостирането на хранителни отпадъци, затова ще се опитаме да обясним какво трябва да се следи.

Днес броят на домашните кучета по света се оценява на 400 милиона. Ако всяко от тези кучета се разхожда веднъж на ден и стопанинът им събира изпражненията им в торбички, това прави 146 милиарда чанти годишно!

Няма смисъл да поставяте кучешки изпражнения в найлонови торбички, чието разграждане отнема стотици години, или в разградими торбички, които оставят след себе си микропластмаса. Компостируемите BioBags могат да се компостират заедно с кучешките отпадъци и ще се разградят във вашата градина.

Рециклирането на кучешки изпражнения може да подхрани почвата, но не може да влезе в домашния ви компост с остатъците от храна, защото използването им в градината ви, особено за отглеждане на храна, може да представлява риск за здравето.

Е, КАК ДА КОМПОСТИРАТЕ КУЧЕШКИ ИЗПРАЖНЕНИЯ У ДОМА?

Можете да компостирате отпадъците на кучето си у дома, но не и в обичайната ви ферма за домашни червеи или контейнер за компост. Дръжте го отделно. Ето как:

  • Вземете голяма кофа с дръжка в горната част и изрежете дупка в дъното.
  • Изберете място във вашата градина под дърво или храст, така че да се възползва от хранителните вещества.
  • Закопайте кофата със запечатания капак над земята.
  • Добавете голяма шепа червеи за компостиране от вашия домашен компост, ферма за червеи, местни обществени градини или градински магазин.
  • Добавете въглерод под формата на вестници, тоалетни ролки или дървени стърготини и се стремете да имате 1 част въглерод към 2 части отпадъци. Въглеродът помага за разграждането на богатия на азот тор.
  • Извадете кофата, когато оборският тор се разпадне на компост и повторете.
  • Забележка: Ако давате на вашето куче таблетки против глисти, изчакайте няколко седмици, преди да ги поставите.

Торбичките за кучешки отпадъци BioBags са направени от компостируеми полимери, които не оставят токсични остатъци след себе си. Не е необходимо BioBag да се нагрява до високи температури, за да се разпадне. Ако не стигне до кофа за компост или органична торба, BioBag пак ще се разпадне навсякъде, където има микроорганизми и кислород, докато пластмасата ще живее и ще навлезе в екосистемата стотици години.

Намерете компостируемите торби за кучешки отпадъци на BioBag тук в блок от 50 или ролка от 40 торби (черни са, за да скрият съдържанието).

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

блог

блог

КАК ДА КОМПОСТИРАМЕ КУЧЕШКИ ИЗПРАЖНЕНИЯ

КАК ДА КОМПОСТИРАМЕ КУЧЕШКИ ИЗПРАЖНЕНИЯ

Компостирането на кучешките изпражнения не е толкова лесно, колкото компостирането на хранителни отпадъци, затова ще се опитаме да обясним какво трябва да Компостирането на кучешките изпражнения не е толкова лесно, колкото компостирането на хранителни отпадъци, затова ще се опитаме да обясним какво трябва да 2022-10-08T16:35:19+03:00 КАК ДА КОМПОСТИРАМЕ КУЧЕШКИ ИЗПРАЖНЕНИЯ

<p>Компостирането на кучешките изпражнения не е толкова лесно, колкото компостирането на хранителни отпадъци, затова ще се опитаме да обясним какво трябва да се следи.</p> <p><span>Днес броят на домашните кучета по света се оценява на 400 милиона.&nbsp;</span>Ако всяко от тези кучета се разхожда веднъж на ден и стопанинът им събира изпражненията им в торбички, това прави 146 милиарда чанти годишно!</p> <p>Няма смисъл да поставяте кучешки изпражнения в найлонови торбички, чието разграждане отнема стотици години, или в разградими торбички, които оставят след себе си микропластмаса. Компостируемите BioBags могат да се компостират заедно с кучешките отпадъци и ще се разградят във вашата градина.</p> <p>Рециклирането на кучешки изпражнения може да подхрани почвата, но не може да влезе в домашния ви компост с остатъците от храна, защото използването им в градината ви, особено за отглеждане на храна, може да представлява риск за здравето.</p> <p>Е, КАК ДА КОМПОСТИРАТЕ КУЧЕШКИ ИЗПРАЖНЕНИЯ У ДОМА?</p> <p>Можете да компостирате отпадъците на кучето си у дома, но не и в обичайната ви ферма за домашни червеи или контейнер за компост. Дръжте го отделно. Ето как:</p> <ul> <li>Вземете голяма кофа с дръжка в горната част и изрежете дупка в дъното.</li> <li>Изберете място във вашата градина под дърво или храст, така че да се възползва от хранителните вещества.</li> <li>Закопайте кофата със запечатания капак над земята.</li> <li>Добавете голяма шепа червеи за компостиране от вашия домашен компост, ферма за червеи, местни обществени градини или градински магазин.</li> <li>Добавете въглерод под формата на вестници, тоалетни ролки или дървени стърготини и се стремете да имате 1 част въглерод към 2 части отпадъци. Въглеродът помага за разграждането на богатия на азот тор.</li> <li>Извадете кофата, когато оборският тор се разпадне на компост и повторете.</li> <li>Забележка: Ако давате на вашето куче таблетки против глисти, изчакайте няколко седмици, преди да ги поставите.</li> </ul> <p>Торбичките за кучешки отпадъци BioBags са направени от компостируеми полимери, които не оставят токсични остатъци след себе си. Не е необходимо BioBag да се нагрява до високи температури, за да се разпадне. Ако не стигне до кофа за компост или органична торба, BioBag пак ще се разпадне навсякъде, където има микроорганизми и кислород, докато пластмасата ще живее и ще навлезе в екосистемата стотици години.</p> <p>Намерете компостируемите торби за кучешки отпадъци на BioBag <a href="https://www.biobag.bg/product/torbi-za-kucheshki-otpadaci">тук в&nbsp;</a><a href="https://www.biobag.bg/product/torbi-za-kucheshki-otpadaci">блок от 50&nbsp;</a>или <a href="https://www.biobag.bg/product/kucheshki-torbi-na-rolka">ролка от 40 торби</a> (черни са, за да скрият съдържанието).</p>

Сравнение на продукти