• Начало
  • Управление на отпадъците

Управление на отпадъците

Отпадъците, тяхното управление, събиране и обезвреждане представляват един от най-големите екологични приоритети в света. Повече от 30% от отпадъците, изпращани на депата, са органични отпадъци, които могат да бъдат компостирани и превърнати в богата на хранителни вещества почва. Благодарение на местните общини, загрижените общности и проактивните лица, които са чувствителни към този проблем, компостирането на органични отпадъци е нарастваща инициатива в световен мащаб.

BioBag торбите са доказано решение за индустрията за управление на органични отпадъци. BioBag торбите увеличават процента на участие, събират органични отпадъци хигиенично и оптимизират разходите за управление на отпадъците. Повече от две десетилетия BioBag е експертният и виден доставчик на индустрията за управление на отпадъците. Нашите продукти обхващат разнообразие от различни приложения за инициативи за управление на отпадъци. Нашите компостируеми торби и чували помагат в борбата с проблема с изпращането на органични вещества към депата. Използването на нашите торби и чували за събиране и компостиране на органични отпадъци помага за завършване на естествения цикъл, като връща така необходимите хранителни вещества обратно в околната среда. BioBag торбите за хранителни отпадъци предлагат лесни и хигиенични решения за домакинствата и търговските кухни.

Нашите дишащи чанти, чували и контейнери за хранителни отпадъци се предлагат в голямо разнообразие от дизайни и размери, за да отговарят на всякакви кухненски нужди. Специално разработеният MaxAir caddy от BioBag с вентилирани страни и капак позволява на влагата да се изпари и отпадъците да изсъхнат. Това означава, че отпадъците не гният, а неприятните миризми намаляват. BioBag торбите имат много висока бариера на проникване срещу бактерии, вируси, спори и мухъл. Комбинацията от вентилираната кутия MaxAir, облицована с BioBag торба, е водещата в света система за предварително сортиране на хранителни отпадъци. 

Най-добрият начин за събиране на хранителни отпадъци от частни къщи е чрез използване на силно дишащи торби в комбинация с вентилирано кошче. 

Сравнение на продукти